SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • POJEDYŃCZE PYTANIA vol. 7

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. Kazda obrobka termiczna zabiera troche wartosci odzywczych produktow. W owsianych rowniez. Polecam zalewanie troche letniejsza woda, 5-10min po jej zagotowaniu. 2. pestki dyni, slonecznika, siemie lniane, itd

    Odpowiedzi: 2998 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-09 14:01:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam wszystkich w 4 dniu prowadzenia mojego dziennika :-) DIETA ciężko dzisiaj było utrzymać wszystko, jutro już się ogarnę :D Kupiłem dzisiaj wagę kuchenną. Jeszcze taka sprawa - wszystko waży się przed obróbką termiczną, a co w przypadku, kiedy mam dostęp do już przygotowanych rzeczy? Jak to zapisywać itp. ? Jest gdzieś wypisane ile np. waży [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 2680 Data: 2013-07-18 22:49:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 17

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jedzenie ważymy przed obróbką termiczną. Więc jak mam zważyć jajecznicę albo jajko sadzone? Np jeśli robię jajecznice z 4 jaj to liczę 4 jaja do bilansu?

    Odpowiedzi: 2968 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-23 14:38:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Komand, jedzenie ważysz przed obróbką termiczną, czyli jak woreczek ryżu ma 100 g przed ugotowaniem, to tyle właśnie - 100 g ryżu/kaszy zjadłeś. Przecież podczas gotowania ziarna nasiąkają wodą, nie licz jedzenia po przygotowaniu, ale przed;)

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 11628 Data: 2012-07-16 19:42:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KomandOficer - jeden woreczek kaszy /ryżu ma 100g a nie 400. Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną. Poza tym j/w - kalorii dodawaj stopniowo. I nie koniecznie musisz masować na niskich węglach.

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 11628 Data: 2012-07-17 13:05:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomoc przy redukcji ANKIETA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nr 3 w 2 rozpisce to nie posilek. platki sniadaniowe zapewne ze spora iloscia cukru rowniez do wywalenia. nie wstawiaj gotowych dan jak gotowa piers bo w 250g masz 80g bialka a powinienes miec 50g bo wazysz kure przed obrobka termiczna, wiec wstaw tam po prostu piers. popraw to wszystko Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-04-30 15:19:08

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 6803 Data: 2018-04-30 15:10:30 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Pomoc przy redukcji ANKIETA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    To już są ilości po obróbce. Filet z kurczaka po ugotowaniu wrzucony na wagę. Łosoś świeży kupny. zawsze wszystko wazysz przed obrobka termiczna i takie wartosci wpisujesz w dziennik posilkow.

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 6803 Data: 2018-05-02 04:17:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomoc przy redukcji ANKIETA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie ulega wątpliwości, iż każdy produkt należy ważyć przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 6803 Data: 2018-05-03 16:44:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 15

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    poruszając temat zakwaszenia nie mam na myśli katabolizmu tylko ogólną homeostazę organizmu by zniwelować ryzyko przede wszystkim wystapienia problemów reumatycznych ;) czy obróbka termiczna wpływa na właściwości alkalizujące produktów ? czy np moge szpinak z jajeczkiem z patelni wsunąć czy raczej odpada ? ;d

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-09 11:59:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcja do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Produkty ważymy przed obróbką termiczną. 100 gram ryżu, które masz w diecie to jedna torebka.

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 4119 Data: 2011-06-21 15:29:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no wiem wiem obróbka termiczna tez wypala fat

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-26 18:10:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CYKLICZNOŚĆ -CYKL V ODŻYWIANIE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    WSZYSTKIE PRODUKTY PRZED OBRÓBKĄ TERMICZNĄ

    Odpowiedzi: 222 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-02-02 12:14:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Interpretacja badań

    Post
    Po 35 roku życia

    Nie ma takiej opcji... wszystko jest ważone, obróbka termiczna jest na grillu elektrycznym w 80% w reszcie przypadków na PAM, oliwe z oliwek jak mam w diecie to w kieliszku ważę ile ma ml, wszystko wręcz do przesady.

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 12003 Data: 2018-06-07 09:40:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Co powiecie na kartoflaka jako stały element diety (głownie potreningu zamiast pieczonych ziemiankow) Głownie ziemniaki,cebula,pare jajek i troszkę mąki niby wszystko bardzo ok po treningu tylko czas pieczenia z 2 h czy tak długa obróbka termiczna nie wpłynie negatywnie na pożywienie?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-25 17:29:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Śledzę wątek i trzymam za Was kciuki. Najbardziej jestem ciekawy wyników z podsumowaniem Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy: Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione. Mięsko [...]

    Odpowiedzi: 510 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-13 15:50:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zacznij więc od 2600 kalorii. Wcześniejsze wartości były zdecydowanie zbyt małe. Białko w ilości 1,6 g/kg masy ciała może być. Powinno to wystarczyć. Wrzuć kilka dni diety według tych założeń i wtedy ją przeanalizujemy. Pamiętaj jednak żeby produkty ważyć jak i wrzucać w dziennik żywieniowy przed ich obróbką termiczną. Szynka jako element [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 652 Data: 2019-07-05 22:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tittii kiedy warzysz produkty przed obróbką termiczną czy po ? Koryguj usterki i jedziemy na grubej proszę Pani. Trzeba wygrać rywalizację Nie bój się pytać, w razie pewnych wątpliwości. Chętnie pomożemy. Zmieniony przez - szary7 w dniu 2009-04-03 23:42:25

    Odpowiedzi: 489 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-04-03 23:41:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wysokobiałkowy biszkopt.

    Post
    Kuchnia SFD

    Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-15 16:07:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 600g mięsa i 10 jaj to będzie ok 190g białka. Każda obróbka termiczna zmniejsza jego ilość w produktach, im jest dłuższa tym bardziej. Zalewa Cię najprawdopodobniej przez jakiś błąd w diecie więc może zrób tak jak Ci tu już radzono, czyli obetnij węgle a dodaj trochę zdrowych tłuszczy i obserwuj.

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 5411 Data: 2013-04-04 21:34:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kreatyna po cyklu?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    1. mozesz sobie jeść 5g np przez pół roku w stałej suplementacji po 5g dziennie, pozniej sam ocenisz co Ci bardziej odpowiada, czy cyklicznie czy jednak stała supl. 2. przy redukcji startujesz od zera kalorycznego, zwiekszając aktywność fizyczną(aero,hit dodatkowo), poźniej delikatnie ucinasz po 200kcal i obserwujesz. Nie martw się tym, nie [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1179 Data: 2014-09-20 19:28:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)