Witam wszystkich w 4 dniu prowadzenia mojego dziennika :-) DIETA ciężko dzisiaj było utrzymać wszystko, jutro już się ogarnę :D Kupiłem dzisiaj wagę kuchenną. Jeszcze taka sprawa - wszystko waży się przed obróbką termiczną, a co w przypadku, kiedy mam dostęp do już przygotowanych rzeczy? Jak to zapisywać itp. ? Jest gdzieś wypisane ile np. waży [...]
Jedzenie ważymy przed obróbką termiczną. Więc jak mam zważyć jajecznicę albo jajko sadzone? Np jeśli robię jajecznice z 4 jaj to liczę 4 jaja do bilansu?
Komand, jedzenie ważysz przed obróbką termiczną, czyli jak woreczek ryżu ma 100 g przed ugotowaniem, to tyle właśnie - 100 g ryżu/kaszy zjadłeś. Przecież podczas gotowania ziarna nasiąkają wodą, nie licz jedzenia po przygotowaniu, ale przed;)
KomandOficer - jeden woreczek kaszy /ryżu ma 100g a nie 400. Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną. Poza tym j/w - kalorii dodawaj stopniowo. I nie koniecznie musisz masować na niskich węglach.
[...] nr 3 w 2 rozpisce to nie posilek. platki sniadaniowe zapewne ze spora iloscia cukru rowniez do wywalenia. nie wstawiaj gotowych dan jak gotowa piers bo w 250g masz 80g bialka a powinienes miec 50g bo wazysz kure przed obrobka termiczna, wiec wstaw tam po prostu piers. popraw to wszystko Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-04-30 15:19:08
To już są ilości po obróbce. Filet z kurczaka po ugotowaniu wrzucony na wagę. Łosoś świeży kupny. zawsze wszystko wazysz przed obrobka termiczna i takie wartosci wpisujesz w dziennik posilkow.
poruszając temat zakwaszenia nie mam na myśli katabolizmu tylko ogólną homeostazę organizmu by zniwelować ryzyko przede wszystkim wystapienia problemów reumatycznych ;) czy obróbka termiczna wpływa na właściwości alkalizujące produktów ? czy np moge szpinak z jajeczkiem z patelni wsunąć czy raczej odpada ? ;d
Nie ma takiej opcji... wszystko jest ważone, obróbka termiczna jest na grillu elektrycznym w 80% w reszcie przypadków na PAM, oliwe z oliwek jak mam w diecie to w kieliszku ważę ile ma ml, wszystko wręcz do przesady.
Co powiecie na kartoflaka jako stały element diety (głownie potreningu zamiast pieczonych ziemiankow) Głownie ziemniaki,cebula,pare jajek i troszkę mąki niby wszystko bardzo ok po treningu tylko czas pieczenia z 2 h czy tak długa obróbka termiczna nie wpłynie negatywnie na pożywienie?
Śledzę wątek i trzymam za Was kciuki. Najbardziej jestem ciekawy wyników z podsumowaniem Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy: Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione. Mięsko [...]
Zacznij więc od 2600 kalorii. Wcześniejsze wartości były zdecydowanie zbyt małe. Białko w ilości 1,6 g/kg masy ciała może być. Powinno to wystarczyć. Wrzuć kilka dni diety według tych założeń i wtedy ją przeanalizujemy. Pamiętaj jednak żeby produkty ważyć jak i wrzucać w dziennik żywieniowy przed ich obróbką termiczną. Szynka jako element [...]
Tittii kiedy warzysz produkty przed obróbką termiczną czy po ? Koryguj usterki i jedziemy na grubej proszę Pani. Trzeba wygrać rywalizację Nie bój się pytać, w razie pewnych wątpliwości. Chętnie pomożemy. Zmieniony przez - szary7 w dniu 2009-04-03 23:42:25
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.
600g mięsa i 10 jaj to będzie ok 190g białka. Każda obróbka termiczna zmniejsza jego ilość w produktach, im jest dłuższa tym bardziej. Zalewa Cię najprawdopodobniej przez jakiś błąd w diecie więc może zrób tak jak Ci tu już radzono, czyli obetnij węgle a dodaj trochę zdrowych tłuszczy i obserwuj.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. mozesz sobie jeść 5g np przez pół roku w stałej suplementacji po 5g dziennie, pozniej sam ocenisz co Ci bardziej odpowiada, czy cyklicznie czy jednak stała supl. 2. przy redukcji startujesz od zera kalorycznego, zwiekszając aktywność fizyczną(aero,hit dodatkowo), poźniej delikatnie ucinasz po 200kcal i obserwujesz. Nie martw się tym, nie [...]